Presentasjon NBBO Eiendomsmegling

VELKOMMEN TIL NBBO EIENDOMSMEGLING Boligen er den største investeringen for de aller fleste av oss. Derfor er det viktig at kjøp og salg av boligen foregår på en trygg og forutsigbar måte. Vi er med deg hele veien fra verdivurdering til overtakelse. Våre meglere er lokalkjente og har bred erfaring fra boligmarkedet der du bor, slik at de kan gi deg gode råd og legge opp en effektiv salgsprosess. Vi i NBBO Eiendomsmegling setter vår ære i å gjøre bolighandelen til en positiv opplevelse for deg. Velkommen til en hyggelig bolighandel!

HISTORIKK NBBO Eiendomsmegling har eksistert siden 1994, og er NBBO sitt meglerselskap med unik nærhet til borettslag og sameier i Drammensregionen. Vi selger alle typer eiendommer, holder til midt i Drammen sentrum og tilbyr lang erfaring og solid kompetanse. Vi er et moderne, offensivt, serviceorientert og entusiastisk meglerselskap for deg som selger eller kjøper. Vi vil gi deg best mulig salgspris, og gjøre samarbeidet så enkelt som mulig. Vi skal være spesialister i vårt marked og være tilgjengelige for deg. Meglerne i NBBO Eiendomsmegling har god lokalkunnskap. De er kjent med hva som er unikt for de ulike boligområdene og hva som er viktig å fremheve i markedsføringen når du skal selge din bolig. Det er din garanti for en vellykket bolighandel.

MEGLERJOBBEN Verdivurdering En verdivurdering er en antatt markedsverdi av din bolig. Den benyttes ofte overfor din bankforbindelse i sammenheng med refinansiering, låneopptak eller mellomfinansiering ved kjøp av ny bolig. Du kan også forespørre megler om en verdivurdering bare for nysgjerrighetens skyld. Da kommer en av våre eiendomsmeglere på besøk og estimerer en markedsverdi på boligen i form av en e-takst. Denne får du tilsendt skriftlig etter kort tid. En verdivurdering er gjerne første steg og første kontakt med din megler i forbindelse med boligsalg. - Dette gjør vi for deg

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Oppdragsinngåelse Når du har besluttet å selge din bolig, så er første steg å signere en oppdragsavtale med megler. Avtalen beskriver innhold, utførelse og betingelser for salgsoppdraget. Oppdragsavtalen sikrer deg oversikt og profesjonalitet i din avtale med megler, og er en viktig del av vårt arbeid for å gi deg en trygg bolighandel. I denne fasen blir gjerne en fremdriftsplan kartlagt og megleren gir deg gode tips og råd til klargjøring av boligen før fotografering og visning.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Foto og takst NBBO Eiendomsmegling er opptatt av informative bilder av høy kvalitet. Det er derfor en selvfølge at vi samarbeider med- og benytter de beste fotografene. Dette bidrar til å markedsføre boligen på en korrekt og svært attraktiv måte. Vi supplerer alltid våre annonser med flotte områdebilder fordi vi også er opptatt av å presentere boligens nærområde. Førsteinntrykket er viktig for interessentene –derfor er klargjøringstips fra våre meglere i forkant noe vi alltid prioriterer med deg som selger.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Produksjon av markedsmateriell Nå har du kommet så langt i prosessen at det snart er på tide å legge boligen ut for salg. Megleren innhenter lovpålagt informasjon og det utarbeides en stor annonse med ekstra god synlighet til publisering på Finn.no. I tillegg annonseres boligen på nbboeiendom.no, DT.no og garanti.no. Det kan i tillegg avtales annonse i lokalaviser ved ønske og behov. Salgsoppgaven og annet markedsmateriell vil selvfølgelig bli godkjent av deg som selger. Via vårt avanserte digitale markedsføringsprodukt –NBBO-Digital, gir vi deg en treffsikker boligannonsering i digitale- og sosiale medier. Her spisser vi markedsføringen til den aktuelle kjøpegruppen for din bolig og fanger opp interessenter blant annet på Facebook, Instagram og Google Display Network. Vi innhenter også en nabolagsprofil som presenterer ditt nærområde med en oversikt over skoler –og barnehagetilbud, befolkningssammensetning, kjøpesentre osv. Grundig tilrettelegging og analyser av markedet gjør at megler kan treffe riktige markedsføringstiltak for akkurat din bolig og at eiendommen vises fra sin beste side.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Markedsføring Dette er den mest spennende fasen for deg som selger - annonseringen. Hvordan vil markedet respondere på boligen og når får vi solgt er spørsmål som gjerne dukker opp. Husk at megleren er der for å rådføre og svare på dine spørsmål hele veien. Når boligen legges ut for salg er en svært viktig del av meglers jobb å opprette kontakt- og ha tett dialog med interessenter som responderer på markedsføringen. Det er kontakten i denne fasen av salget som resulterer i at flest mulig faktisk kommer på visning. Du kan forvente at det ca. tar 7-10 dager fra annonsering til visningen. Husk at alle som selger bolig gjennom NBBO Eiendomsmegling enkelt kan følge med på resultater og statistikk fra annonseringen i sanntid fra mobil, nettbrett eller pc.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Visning Det er viktig å forberede visningen godt. Det er her beslutningen om kjøp faktisk tas av de som er på visning. Boligen bør fremstå ryddig og ren og det er en fordel om boligen er møblert, men den bør ikke være overmøblert. Styling av boligen er et effektivt visuelt virkemiddel for å skape økt interesse. Megler vil kunne tilby profesjonell stylist dersom det er anbefalt for boligen du selger, men er i mange tilfeller ikke nødvendig. Vi sørger for at visningen er godt skiltet slik at det er lett å finne frem. Vi tar personlig i mot alle som kommer og ønsker velkommen til visning. Under visningen blir interessentene registrert slik at de senere kan følges opp og motta varsel om bud. Megleren har i forkant satt seg godt inn i boligen og nærområdet slik at alle spørsmål kan besvares - en interessent med ubesvarte spørsmål er langt fra en budgiver.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Budrunde Alle skriftlige bud gitt til megler må ha en minimumsfrist til kl 12:00 dagen etter siste annonserte visning. Denne dagen vil megleren kontakte alle som var på visning slik at interessen kan kartlegges nærmere. For hvert bud som kommer inn vil det sendes ut en SMS med informasjon til både deg som selger og øvrige interessenter. Det er enkelt å legge inn bud hos NBBO Eiendomsmegling, det krever ingen innlogging og vi godtar Bank-ID som legitimasjon.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Kontrakt Når budet er akseptert, dere har blitt enige om tidspunkt for overtakelse og en eventuell forkjøpsrett er avklart, innkaller megleren til signering av kontraktsdokumentene. Vi sørger for å utarbeide kontrakter og andre dokumenter som er nødvendige for en effektiv gjennomføring av handelen.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Overtakelse Overtakelsesdagen er her, boligen lukter grønnsåpe og alle møblene er fjernet. Tidspunkt for overtakelsen ble avtalt under budrunden. Før overtakelse kan finne sted vil dere få en SMS som bekrefter at oppgjørsavdelingen har mottatt oppgjøret fra kjøper. Deretter skal det fylles ut en overtakelsesprotokoll, hvor det blant annet bekreftes enighet om at boligen er ryddig, rengjort og overlevert som forventet. Tips til deg som selger; vi samarbeider med lokale aktører slik at vi kan formidle bistand til alt fra lagring av møbler og inventar til vaske- og flyttehjelp. Alt etter behov.

MEGLERJOBBEN - Dette gjør vi for deg Oppgjør Alle meglerfirmaer har avtale med en oppgjørsavdeling. De bekrefter blant annet at oppgjøret fra kjøper har kommet inn på meglers klientkonto og sørger for at alle kostnader som er avtalt i forbindelse med salget, som for eksempel innhenting av informasjon, markedsannonser og fotograf blir betalt. Eventuelle lån som hefter på boligen blir innfridd. Etter at boligen er overført til kjøper vil sluttoppgjøret utbetales, og du vil motta en skriftlig oppstilling som viser hvilke kostnader som er trukket etter salget. En kvalitetssikret salgsprosess er vår styrke for at du som selger skal være fornøyd med oss som megler!

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYyNTM=